• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  nicht geseht

  Maleisië autohuur voorwaardenVoorwaarden huurauto Maleisië

  Hieronder staan de voorwaarden die betrekking hebben op de huur van een auto in Maleisië. We raden je aan de voorwaarden goed door te lezen. Maleisiëkids regelt de huurauto bij een gerenommeerde lokale verhuurder met een goede reputatie en (24-uurs) service.

  Mocht je nog vragen hebben over een autohuur via Maleisiëkids, of heb je specifieke wensen, neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt een huurauto aanvragen via Mijn reisplan.

   

   

  Inbegrepen bij je huurauto Maleisië:

  Exclusief:

  Niet verplichte verzekeringskosten:

  Wie een goede reisverzekering heeft die alle medische kosten dekt, heeft de PAI niet nodig.

  LET OP: We stellen een reisverzekering verplicht voor wie in Maleisië een auto huurt. Deze verzekering hoeft uiteraard niet persé via ons te worden afgesloten. Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt. Soms wordt geprobeerd nog wat extra’s te verdienen door de PAI aan te raden. Het recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (bv. rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht. Het is niet toegestaan je met de huurauto te begeven op wegen die niet door de overheid zijn aangegeven als weg. Bij overtreding is de eventuele schade voor rekening van de bestuurder.

  Brandstof

  Benzine kost ongeveer € 0,50 per liter en is dus niet duur. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden). Je ontvangt de auto en levert de auto ook weer in met een volle tank in. Indien de tank bij inlevering niet vol is dan wordt dit aan je doorberekend met een toeslag van 20%. Bij benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar soms alleen met cash.

  Drop off kosten

  Indien je je auto achterlaat in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt, dan betaal je een zogeheten drop off fee. Afhankelijk van je vertrekplaats en de plaats waar je de auto wilt achterlaten kunnen we deze voor je berekenen. Om een indicatie te geven: indien je vanuit Kuala Lumpur vertrekt en deze achterlaat in Kuala Kedah, in het uiterste noorden vanwaar je vertrekt naar Langkawi, betaal je ongeveer honderd euro. In principe kun je overal je auto achterlaten.

  Medebestuurders

  Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Mocht er een ongeval plaatsvinden waarbij een andere bestuurder dan vernoemd op het huurcontract de auto besturen dan is deze persoonlijk aansprakelijk.

  Extra voorzieningen

  Een kinderzitje (in Nederland te reserveren) kost circa drie euro per dag en ongeveer zeventien euro per week. Voor kinderen t/m 2 jaar is dit dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht.
  Daarnaast hebben alle huurauto’s een navigatiesysteem.

  Rijbewijs

  Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
  – zijn minimaal 2 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs, dat de gehele huurperiode geldig is,
  – hebben een internationaal rijbewijs, opgesteld in het Engels (verplicht en verkrijgbaar bij ANWB voor ca. € 15,-).
  Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de auto worden getoond.

  Minimum leeftijd

  Voor het huren van een auto moet je 23 jaar of ouder zijn. Daarnaast dien je minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit geldt ook voor een eventuele tweede bestuurder. De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 70 jaar.

  Huurperiode

  De minimum huurperiode is 24 uur, het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen als Singapore en Thailand te rijden in verband met de verzekering. Indien je op eigen risico naar Singapore rijdt en daar de auto wilt laten ophalen, dan betaal je ongeveer zestig euro voor het ophalen van de auto door het verhuurbedrijf. Neem tijdig contact op met het verhuurbedrijf indien je gedurende je reis de auto langer wilt huren, zodat ze tijdig de verzekering kunnen verlengen.

  Borg

  Het verhuurbedrijf zal bij levering van de huurauto vragen om een afdruk van je creditcard. Indien je geen creditcard hebt, dien je een borg te betalen van ongeveer RM 500 (ca. € 120,-). Eventuele kosten voor schade aan de huurauto kunnen door het verhuurbedrijf via de creditcard of met de borg worden verrekend. De creditcard ‘slip’ of het (resterende) bedrag van de borg worden bij het inleveren van de auto weer teruggegeven.

  Vervanging

  Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

  Onderhoud

  Alle huurauto’s Maleisië worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

  Bagage

  De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan twee personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Zie verder de info bij de verschillende soorten auto’s.

  Maximum snelheid

  In Maleisië wordt links gereden. De de maximum snelheid op de snelweg is 110 km, op de binnenwegen 80 km en binnen de bebouwde kom 50 km. Op de snelwegen moet tol worden betaald, dit zijn slechts kleine bedragen.

  Bij nood

  De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

  Wijzigingen voorbehouden

  Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

   

  Klik hier om terug te gaan naar de autohuur Maleisië pagina