• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  maleisie reis cameron met kinderen

  Banjeren door theevallei

  Cameron Highlands met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Cameron Highlands
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 136,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 103,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  De Cameron Highlands is één van de mooiste gebieden van Maleisië en daarom ook een interessante stop op je reis. Na de warmte van de stad en tropische jungle is de koele temperatuur in deze hooglanden erg aangenaam. Niet voor niets hebben de Engelsen zich hier in het verleden gevestigd. Door het koele klimaat is het gebied erg geschikt voor het verbouwen van thee en daar staan de Cameron Highlands dan ook bekend om. Het landschap wordt bepaald door een deken van theestruiken met kronkelende weggetjes zigzaggend er doorheen. Hier en daar zie je nog een oud Engels huis, overgebleven uit de koloniale periode.

  Tijdens deze bouwsteen verblijf je drie dagen in de Cameron Highlands, zodat je de tijd hebt om erop uit te gaan. Met een gids maak je een korte wandeling door het gebied en uiteraard bezoek je een echte theeplantage, waar je ook thee proeft. Je hotel ademt een chique koloniale sfeer uit.

  Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad
  Excursie: Ochtendexcursie naar Mount Brinchang, Mossy Forest en thee fabriek
  Transport: geen
  Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch
  • maaltijden

  • vervoer zoals huurauto of een auto met chauffeur

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  cameronhighlands maleisie vlindertuinDag 1 – Aankomst in de Cameron Highlands

  De meeste reizigers komen vanaf Taman Negara met eigen huurauto naar de koele hooglanden van de Cameron Highlands. Rijd je liever niet zelf? Dan kunnen we ook vervoer met chauffeur voor je regelen. Op weg naar de Cameron Highlands merk je dat je langzaam begint te stijgen en dat de temperatuur aan het dalen is.

  Tijdens onze zoektocht naar leuke accommodatie vonden we in de groene heuvels een groter hotel met zwembad gebouwd in chalet stijl. Het ademt de typische koloniale sfeer uit, die zo kenmerkend is voor de Cameron highlands. Met je kinderen overnacht je hier twee nachten. Nadat je hebt ingecheckt, rijd je in ongeveer tien minuten naar het centrum van Tanah Rata met leuke souvenirwinkeltjes waar je kunt rondsnuffelen en ‘s avonds zijn er in het stadje veel mogelijkheden om lekker te eten. Wil je in het hotel eten zijn er ook genoeg mogelijkheden. Het hotel heeft namelijk drie restaurants.

  Reistijd: 5 à 6 uur

  highlands theevelden maleisieDag 2 – Cameron Highlands Tea Tour

  Na het ontbijt in de knusse koloniale eetzaal word je door onze gids opgehaald. Met een stoere jeep rijd je naar de hoogste berg van de Cameron Highlands, de Mount Brinchang. Bij helder weer heb je vanaf het uitkijkpunt een weids uitzicht over de glooiende hellingen. Je maakt een korte wandeling door de jungle van Mossy Forest. Trek stevige schoenen aan, want de paden zijn vaak glibberig door de constante aanwezigheid van mist.

  Heb je inmiddels trek gekregen in thee? Slingerend rijd je weer naar beneden, richting de theevelden en de beroemdste theefabriek uit de omgeving, de Boh Tea Estate (op maandag en feestdagen gesloten). Je krijgt hier een rondleiding en ziet hoe de theeblaadjes worden verwerkt tot wel 4 miljoen kilo thee per jaar.

  highlands vlinder bloem maleisieDe rest van de middag kun je zelf invullen. De koele temperatuur van de heuvels is erg geschikt voor het verbouwen van aardbeien en op een aantal plaatsen kun je zelf aardbeien plukken. Verder zijn er verschillende wandelroutes uitgezet in de bosrijke omgeving. Daarnaast vind je in Tanah Rata ook een groot park met een speelplaats voor kinderen. Een ideaal plekje om hier wat tijd door te brengen met je gezin tussen alle activiteiten door.

  De ‘Butterfly Farm’ in Tanah Rata is een beetje toeristisch, maar wij vonden het leuk. Honderden vlinders fladderen om je heen in een overdekte bloementuin. Daarnaast staan er vitrines met gekke en grote insecten. Best een beetje spannend, maar gelukkig zitten ze achter glas.

   

  maleisie penang kids maleisieDag 3 – vertrek vanuit de Cameron Highlands

  Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. De kronkelende weggetjes brengen je weer naar lager gelegen gebieden. Je zult wellicht weer een beetje moeten wennen aan het warmere en vochtigere klimaat. Je kunt een verblijf in de Cameron Highlands eventueel ook verlengen, laat het ons gerust weten als je dit wilt.

  Wil je nog een leuke tussenstop maken op weg naar de volgende bouwsteen Easy tussen wierooktempels op het culturele eiland Penang? Vertrek dan op tijd, je kunt dan namelijk nog naar het Orang-oetan eiland dat op de route ligt. Je kunt ook direct van de Cameron Highlands doorreizen naar de oostkust, om daar in een authentieke Maleisische dorp te verblijven tijdens Thuis in de kampung.

  cameron highlands vlindertuin baby maleisieTips

  Beste reistijd

  In principe kun je de Cameron Highlands met kinderen het hele jaar in. In het droge seizoen van maart t/m oktober is de temperatuur het warmst. Op het hoogtepunt van de moesson, november t/m januari, kan het flink regenen en komen soms landverschuivingen voor.

  De Cameron Highlands, varieert in hoogte tussen de 1300 en 1829 meter en heeft een uniek klimaat voor Maleisië. De temperatuur schommelt tussen 10 en 21 graden. Met name ‘s avonds kan het erg koel zijn. Neem zeker een warme trui en regenjas of poncho mee. Dichte schoenen met grof profiel zijn handig als je gaat wandelen (of comfortabele sandalen).

  Thee proeven

  Wil je echt hoge kwaliteit thee proeven, dan is er eigenlijk maar één winkel: Gan Seow Hooi. Hier vind je ook mooie Chinese theepotten en andere leuke souvenirs.

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen