• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  maleisie reizen met kinderen - jungle

  Jungleboot en slingerbrug

  Taman Negara jungle met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Taman Negara
  Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
  Reissom: € 233,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 176,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  Taman Negara, wat in het Maleis letterlijk nationaal park betekent, is het bekendste en best toegankelijke junglegebied van Maleisië. Hier kun je relaxt, samen met je kinderen, tropische regenwoud ervaren. Het jungle-avontuur begint al op weg ernaar toe, bij een olifantenkamp waar je kunt zien hoe deze grijze reuzen badderen. Vervolgens ben je twee dagen thuis in de jungle, waar je vrij bent om zelf activiteiten te kiezen. Misschien wil je wandelen met je kids tussen de boomtoppen op 30 meter hoogte, of beleef de jungle vanaf het water tijdens een tocht met een traditionele longboat. Langs de oevers scharrelen vaak varanen en tropische vogels en ossen zoeken soms verkoeling in de rivier. Je ziet hier ook de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, en kunt tijdens een educatieve tour leren over hun leven in en met de natuur.

  Taman Negara is ingericht op toerisme en je verblijft in een prettig resort in junglesetting, volgens ons de familie vriendelijkste accommodatie hier. Je slaapt er in jungle stijl in een houten chalet. Het is mogelijk dat je 's ochtends wordt gewekt door een stel aapjes die nieuwsgierig op het balkon van je veranda zijn geklommen.

  Overnachten: 3 nachten in een jungleresort met air conditioning
  Excursie: canopywalk met een natuurgids
  Transport: geen
  Maaltijden: 3x ontbijt
  • 3x lunch en 3x diner

  • vervoer bijvoorbeeld een huurauto, auto met chauffeur of touringbus

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  gezinsreis maleisie olifantDag 1 – Aankomst Taman Negara

  Veel reizigers gaan met een tourbus naar Taman Negara, maar wij vinden een huurauto veel leuker en goed te doen. Je hebt dan alle vrijheid om in eigen tempo te reizen en hoeft geen rekening te houden met anderen. De wegen zijn goed en bij de huur is standaard een GPS navigatiesysteem inbegrepen. Bovendien kun je onderweg stoppen bij het olifanten opvangcentrum bij Kuala Gandah. Op ongeveer 2 uur van Kuala Lumpur kun je daar olifanten voeren en kijken hoe de olifanten in bad gaan. In het begin van de middag begint het programma. De entree is gratis, maar donaties worden gewaardeerd.

  Vanaf het olifantenkamp is het nog circa twee uur rijden naar Kuala Tahan, het hoofdkwartier van Taman Negara. Hier parkeer je de auto. Dit kleine dorp ligt aan de rivier en je vindt hier vooral toeristische lodges. Het leukste resort ligt midden in de jungle en direct aan de rivier. Om hier te komen moet je met een bootje oversteken. Je slaapt in een ruime houten chalet, waar het fijn bijkomen is tussen jungleactiviteiten in.

  maleisie jungle met kinderenDag 2 en 3 – Verblijf Taman Negara en canopy walk

  In Taman Negara regelen we een echte jungle ervaring, namelijk de canopywalk. Dit is een stevige hangbrug, op ongeveer 30 meter boven de grond. Na het ontbijt ga je, eventueel samen met andere reizigers en een Engelssprekende gids, op pad. Per boot ga je naar het startpunt. De gehele trekking duurt ongeveer drie uur en is prima te doen voor wat oudere kinderen zonder hoogtevrees. Eenmaal boven op de canopywalk waren we sprakeloos van het verbluffende uitzicht. Na de excursie word je weer teruggebracht naar je hotel.

  Zijn de kinderen nog te klein voor de canopywalk of wil je nog andere activiteiten opnemen in je reis dan zijn er volop mogelijkheden. Een bijzondere excursie vinden wij de tocht in een traditionele jungleboot de rivier op. Je bezoekt een dorpje van de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, de Orang Asli. Zij leven als nomaden en trekken van plaats naar plaats waar ze hutten bouwen en leven van de visserij. Ze laten je graag zien hoe een blaaspijp gemaakt wordt, waarmee ze jagen op wilde zwijnen en konijnen. Je mag zelf je jachttalenten uitproberen en met de blaaspijp pijltjes schieten. De kinderen uit het dorp komen kijken en giechelen als je mis schiet. Zorg ervoor dat je tijdens de boottocht voldoende drinkwater mee hebt en een pet op doet tegen de felle zon.

  ‘s Avonds is er een spannende speurtocht door de jungle met gids. Kleine insecten en dieren, zoals duizendpoten, wilde zwijnen, herten en salamanders ritselen tussen de bladeren. Lijkt je dit een leuke ervaring? Dan kun je dit, en alle andere activiteiten, bij de receptie van je resort regelen.

  maleisie tamann egara boot maleisieDag 4 – Vertrek Taman Negara

  Je ontbijt in het resort en checkt dan uit. Als je met je eigen huurauto reist, dan stap je hier weer in voor het vervolg van je reis. Je hoeft je dan niet te haasten, maar we raden wel aan in de morgen te vertrekken. Je kunt ook met andere reizigers in een minibusje verder reizen of we kunnen een auto met chauffeur voor je regelen.

  Onze bouwsteen Banjeren door theevallei sluit het beste aan op dit jungle avontuur. Je gaat dan naar de Cameron Highlands, een groen heuvelgebied met een aaneenschakeling van glooiende theevelden. Het is er aangenaam koel en je kunt er wandelen in de subtropische natuur, thee plukken en leren hoe de blaadjes tot thee worden verwerkt,

  floating restaurant maliesieTips

  Beste reistijd

  Voor een bezoek aan Taman Negara is maart t/m oktober de beste reistijd. Van november t/m februari is het regentijd, waarbij december en januari vaak de natste maanden zijn. Er is dan kans dat activiteiten niet doorgaan vanwege de neerslag.

  Eten

  In je resort kun je prima eten, maar ook leuk zijn de drijvende restaurants op de rivier, op ongeveer 10 minuten lopen van je lodge. Ze serveren nasi en mie goreng (gebakken rijst of noedels), simpel maar erg lekker.

  Kleding

  Omdat het in het tropische regenwoud warm en vochtig is, raden we aan luchtige katoenen kleding te dragen. In de jungle zijn dichte schoenen het handigst. Onze ervaring is dat het niet noodzakelijk is om medicatie tegen malaria in te nemen als je Taman Negara met kinderen bezoekt. Veel water (te kopen bij je resort) en muggenwerend middel met DEET is wel belangrijk. In de regenmaanden komen bloedzuigers voor in de jungle. Ze zijn niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Een lange broek en sokken bieden al de nodige bescherming. De ervaren gidsen van het park weten precies wat te doen als je gebeten wordt (vaak een kwestie van wat zout en je bent er vanaf).

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen