• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  melaka riksja kids maleisie

  Melaka: fietsende start

  Melaka Maleisië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Melaka
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 217,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 164,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  Wil je je Maleisië reis met kinderen rustig beginnen, dan laat je met deze bouwsteen de miljoenenstad Kuala Lumpur nog even links liggen en word je vanaf de luchthaven met een privétransfer eerst naar Melaka gebracht. Deze historische stad aan de westkust was vroeger een rijke doorvoerhaven van Azië naar Europa. Portugezen en Nederlanders koloniseerden Melaka en het werd door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site.

  Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad aan de kust en we organiseren een relaxte fietstocht door de omgeving van de stad. Al fietsend kom je door enkele traditionele dorpjes en palmboomplantages en krijg je een beeld van het leven hier. De Engelstalige gids vertelt over tropische vruchten en planten die je onderweg tegenkomt. Hij past zich aan het tempo van je gezin aan, zodat de fietstocht een ontspannen rit is voor iedereen.

  Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad
  Excursie: Melaka fietstour met gids
  Transport: transfer luchthaven - hotel
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • 2x lunch en 2x diner

  • overige excursie bijvoorbeeld de cruise over de Melaka rivier (ca. €2,-)

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  melaka samen riksja maleisieDag 1 – Aankomst in Melaka Maleisië

  Vandaag kom je na een vlucht van ongeveer 12 uur, aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. De meeste vluchten komen vroeg in de ochtend aan. Als je je bagage hebt en door de douane bent, staat er in de aankomsthal een chauffeur klaar om je naar Melaka te brengen. Afhankelijk van het verkeer rijd je in circa anderhalf uur naar Melaka. Onderweg zie je al wat van het landschap. Je verblijft de komende nachten in een groots opgezet hotel. Door de ligging en faciliteiten, zoals het zwembad en de fijne familiekamers, vonden wij het een erg geschikt hotel voor gezinnen.

  Ben je een beetje bijgekomen, loop dan de stad in voor een eerste kennismaking. Het hotel ligt aan de kust van Melaka, maar in ca. 20 minuten loop je naar het historisch centrum, met het Stadhuys uit de Nederlandse periode. Geen zin om te lopen? Er is een gratis shuttle. In de stad kun je met een bontversierde riksja voor € 10,- een rondrit maken langs overblijfselen uit de koloniale tijd. Eindig je toer op Jonker Street voor het lekkerste eten.

  melaka fietstocht lege weg maleisieDag 2 – Melaka fietstour door de omgeving

  De volgende ochtend na het ontbijt word je om 09.00 uur opgehaald voor de fietstour. Na ongeveer een half uur rijden ben je bij het startpunt van de trip, waar onze gids op je wacht. Er zijn fietsen in alle maten en fietsstoeltjes aanwezig. Afhankelijk van de groepssamenstelling (max. 15 personen) bepaalt de gids de route die gefietst wordt. Kijk samen naar wat haalbaar is voor jou en je gezin. Onze gids weet de leukste plekjes en vertelt onderweg over het het leven buiten de stad. De meeste huizen waar je langs fietst zijn niet meer van hout, maar van beton. Desondanks voel je de charme van het leven in de kampung aan je voorbij trekken. Mannen en vrouwen zijn aan het werk op palmolie- en ananasplantages en verbouwen tropische vruchten. Stop even om een praatje te maken. Het merendeel van de rit gaat over onverharde wegen onder de palmbomen. Toch raden we je aan om een petje en zonnebrand mee te nemen en wat te drinken voor onderweg. Ondanks dat je de fietstocht in de ochtend is, kan de temperatuur toch al gauw oplopen tot zo’n 30 graden.

  melaka river cruise avond maleisieRond lunchtijd ben je weer terug bij je hotel en de rest van de middag kun je uitrusten bij het zwembad. Heb je nog energie, dan kun je de middag gebruiken om de historische gebouwen van Melaka te bekijken of nog een keer door Jonker Street te lopen op zoek naar leuke souvenirs voor thuis.

  ‘s Avonds hebben we een cruise gemaakt over de Melaka rivier, vroeger een belangrijke slagader van de wereldhandel. Handelaren kwamen uit o.a. Nederland (VOC), Indonesië en Portugal en aan de kade zie je de overblijfselen uit deze periode. De cruise vertrekt zowel overdag als ‘s avonds, maar wij raden je aan ‘s avonds te gaan. Gebouwen aan de kade en bruggen zijn dan verlicht en dit geeft de stad extra glans. Ze noemen het gebied waar doorheen gevaren wordt ook wel klein Venetië, maar dat vinden wij wat overdreven, maar desalniettemin is de tocht leuk. Een kaartje koop je bij de tourist office voor ca. € 2,- en de tocht duurt ca. drie kwartier.

  melaka huis maleisieDag 3 – Vertrek vanuit Melaka

  Na het ontbijt vervolg je je rondreis door Maleisië met je gezin. De meeste gezinnen reizen per bus terug naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Je kunt deze wereldstad met de bekende Twin Towers ontdekken met onze bouwsteen East meets west in bruisend KL.

  Ook kun je, via Cherating, doorreizen naar de onontdekte jungle van Lake Kenyir. Hier verblijf je in een resort met houten huisjes en maak je een tocht over het meer naar watervallen en grotten waar vleermuizen huizen.

  melaka eetstalletje spiezen maleisieTips in Melaka

  Eetstalletjes: Melaka heeft veel eetstalletjes waar je heerlijk en goedkoop kunt eten. Bij Klebang Beach (Jalan Klebang Besar) kun je echt lekkere ‘ikan panggang’ (gegrilde vis) eten. Andere stalletjes vind je bij Glutton’s Corner, op de hoek van Jalan Merdeka en Jalan Taman. Wij waren zelf helemaal fan van nr. 16: prince satay celup.

  Een leuke excursie op ca. 11 km. van Melaka is Mini Malaysia. Dit ligt in Ayer Keroh en is te bereiken met bus 19. Je vindt er heel Maleisië terug in één park. Er staan traditionele huizen uit alle 13 staten van het land. De huizen zijn op werkelijke grootte gebouwd en zelfs het interieur is authentiek. Zo kun je er bv. een traditionele Longhouse uit de staat Sabah bekijken. Entree is ca. €1. Het park is open van 10.00-18.00 op weekdagen en in het weekend van 9.30 – 18:30. Wil je hierheen, verblijf dan een extra nacht in Melaka.

  Zijn je kinderen gek op dierentuinen, ook hier is er een. Met dezelfde bus 19 ligt in Ayer Keroh ook Melaka Zoo. Je kunt er paardrijden en ervaren hoe het is om op de rug van een olifant te zitten. Verder vind je er onder andere apen, papegaaien, tijgers, krokodillen en giraffen.

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  Melaka China town stay

  Reissom:
  Inbegrepen: 3 dagen in een meer centraal gelegen accommodatie, wel met minder comfort zoals geen zwembad

  Wil je midden in het hart van historisch Melakka verblijven dan kun je ook kiezen voor onze sfeervolle accommodatie in het levendige Chinatown. Het is op loopafstand van alle culturele bezienswaardigheden. Het hotel heeft de typische Chinese Baba stijl die je in Melaka veel ziet. Je levert wel wat van het comfort van het resort in en hebt hier bijvoorbeeld geen zwembad en er zijn geen familiekamers. We boeken bij meer dan 3 personen twee aparte kamers.

  Wil je hier verblijven, laat het ons dan even weten in je reisplan.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Melaka: fietsende start
  Melaka China town stay
  x