• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  kampung stay maleisie reis met kids

  Thuis in de kampung

  Kota Bharu - Oostkust

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Kota Bharu
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 113,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 85,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  Beleef het traditionele Maleise dorpsleven vanuit het comfort van je eigen huisje en de gezelligheid van een Nederlands gastgezin. In Kota Bharu en omgeving vind je traditionele paalhuizen, gemoedelijke vissersplaatsjes en bijzonder gastvrije bewoners. Hier kun je goed zien dat Maleisië een islamitisch land is, het straatbeeld toont vrouwen met kleurrijke hoofddoekjes en moskeeën die met witte muren schitteren in de zon.

  Je bent drie dagen te gast bij een Nederlands gezin dat in een rustig dorpje woont aan de rivier net iets buiten de stad Kota Bharu. Met je kinderen slaap je in je eigen huisje op het erf van de familie, zodat je wel je eigen privacy hebt maar tegelijkertijd de kans krijgt om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de dorpsgenoten. Zo leren zij je met plezier batik schilderen.

  Overnachten: 2 nachten in een chalet bij een homestay
  Excursie: workshop Batik maken
  Transport: geen
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • 2x lunch en 2x diner

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  kota bharu kampung maleisieDag 1 – Aankomst Kota Bharu

  De meeste gezinnen komen vanuit Penang of de Cameron Highlands naar Kota Bharu met een huurauto. We kunnen ook een auto met chauffeur voor je regelen. Harry woont samen met zijn gezin in een klein Maleisisch dorp op ongeveer 10 minuten rijden van Kota Bharu centrum. Hij heeft een aantal knusse gastenverblijven gebouwd naast zijn traditionele houten huis, dat idyllisch aan een rivier ligt. Harry en zijn gezin zijn helemaal geïntegreerd in het dorp, ze spreken de taal en kennen iedereen. Ze zijn dan ook erg betrokken bij de dorpsbewoners, hun gemeenschap en de lokale cultuur.

  Na aankomst en kennismaking kun je je rustig in je huisje nestelen en bijkomen van de reis van die dag. Als je ‘s middags aankomt en nog wilt lunchen, vraag Harry dan gerust om tips. Even verderop verkopen ze Laksam, zachte rijst noedels in een kokos-vis soep. ‘s Avonds schoven we aan bij de buurvrouw; Makcik. Zij bereidt in haar eigen keuken een waar feestmaal voor een kleine bijdrage van een paar euro.

  batik workshop oostkust MaleisiëDag 2 – Kampung stay

  Na het ontbijt met zelfgemaakt brood en een eitje, heb je de tijd om je dag naar eigen voorkeur in te vullen. Wij maakten een rondje in de buurt en verbaasden ons erover hoeveel kleine aan-huis werkplaatsen er verborgen liggen achter de huizen. Je ziet precies wie wat doet; hier woont een zilversmid, daar drogen ze ‘keropok’ viscrackers en even verderop worden de mooiste vliegers gemaakt en heeft de buurman een batik fabriekje in zijn schuur. Kleurrijke batikdoeken worden hier op traditionele wijze bewerkt. Je kunt je creativiteit uitproberen en met hulp je eigen batik doek beschilderen op de ouderwetse manier met hete was. Zo maak je een leuk souvenir om een te nemen naar huis. Let op: tijdens het einde van de Ramadan is de Batik fabriek gesloten, dit is van 17 juli t/m 19 juli 2015.

  ‘s Middags leent de veranda voor je huisje zich uitstekend voor een paar relaxte uurtjes in de schaduw met een boek. Heb je hier geen rust voor en wil je meer zien van het bijzondere dorpsleven, ga er dan nog lekker op uit. Dit kan zowel met de auto als op de fiets. Er zijn ook kinderfietsen en zitjes die je kunt gebruiken. ‘s Avonds eet je weer bij de buurvrouw of kun je een kookcursus bij haar volgen. Informeer hier de dag ervoor naar bij Harry.

  meisjes locaal maleisieDag 3 – Vertrek vanuit Kota Bharu

  Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je gastgezin. Na deze ontmoeting met de Maleise cultuur is het tijd voor wat tropische ontspanning. Dit vind je op en top op één van de paradijselijke eilanden aan de oostkust. Je vindt tropische gezelligheid tijdens je verblijf op Pulau Perhentian met Saté aan snorkelbaai. Hier kun je uitwaaien onder de palmen en de onderwaterwereld ontdekken tijdens het snorkelen tussen het koraal. De boot vertrekt vanaf Kuala Besut, een havenplaats op ongeveer een uur rijden van Kota Bharu. Je rijdt er gemakkelijk met je eigen huurauto naartoe of we kunnen privé vervoer voor je regelen.

  Ga naar een wat minder bekend eiland, onze favoriet, en verblijf op ‘t Paradijsje. Dan plannen we eerst een nacht in een prettig resort aan de kust, om de volgende dag de boot te nemen naar het eiland.

  baby turtle maleisieTips

  Beste reistijd

  Maart t/m oktober. Halverwege oktober begint het regenseizoen in Maleisië, dat vooral de oostkust treft. Op het vaste land kan het in deze periode hevig regenen, de eilanden aan de oostkust sluiten zelfs hun deuren.

  Do’s and don’ts

  Kota Bharu ligt in de staat Kelantan, het meest conservatieve islamitische deel van Maleisië. Wij ervoeren dit als erg interessant, de mensen zijn bescheiden, nieuwsgierig en bijzonder gastvrij. Er zijn wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, zoals kleding. Hoewel het prima is om in een korte broek of hempje te lopen, is het respectvoller om een t-shirt of langere broek /rok te dragen. Voor kinderen geldt dit niet. Alcoholgebruik wordt niet altijd gewaardeerd en is ook nauwelijks verkrijgbaar. Op de eilanden, in de grotere resorts en in enkele restaurants verkopen ze wel alcohol.

  Schilpadden

  Langs de oostkust van Maleisië komen veel zeeschildpadden aan wal om eieren te leggen. Op veel plaatsen, waaronder op de eilanden, hebben ze een Turtle Sanctuary. Daar vangen rangers schildpadeieren op en verzorgen de uitgekomen babyschildpadjes totdat ze groot genoeg zijn om de wijde onderwaterwereld in te gaan. Op ongeveer een half uur van Kuala Terengganu stad ligt het vissersdorp Rantau Abang. Hier vind je het Turtle Information Centre. In de maanden juni t/m augustus heb je de meeste kans om hier de pas uitgekomen Leatherback schildpadjes te zien.

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen