• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  rondreis maleisie met kinderen

  Saté aan snorkelbaai

  Perhentian Islands met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Perhentian Island
  Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
  Reissom: € 248,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 187,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  De Perhentian Islands zijn de bekendste eilandjes van Maleisië, vanwege het idyllische uiterlijk en de gezellige sfeer. Knalblauw water met koraal en tropische vissen op zwemafstand vanaf het strand, hoge palmen die eigenwijs hun richting in de wind zoeken en knusse accommodaties die loom in de schaduw liggen. Er zijn twee eilandjes, Perhentian Kecil (klein) en Perhentian Besar (groot). Op het kleine eiland vind je vooral backpackers, het grote eiland heeft de meeste accommodaties voor stellen en gezinnen. Je zult niet snel alleen zijn op Perhentian, want het is niet alleen geliefd onder toeristen maar ook onder de lokale bevolking. Met name in de weekenden is het er gezellig druk.

  Je verblijft op Pulau Perhentian Besar met je kinderen in een verzorgd resort met een prachtig wit strand pal voor de deur. De onderwaterwereld is verbluffend en een snorkeltrip is dan ook inbegrepen. Er zijn veel leuke restaurants op het eiland waar je verse vis kunt eten. Met een watertaxi of via kronkelende paadjes hop je zo van strand naar strand het eiland rond. Deze dagen van je vakantie vul je met zon en zee en het bouwen van zandkastelen op het strand. Even heerlijk bijkomen van alle opgedane indrukken.

  Overnachten: 3 nachten in een chalet op het strand
  Excursie: snorkelexcursie
  Transport: boottransfer naar het eiland en terug
  Maaltijden: 3x ontbijt
  • 3x lunch en 3x diner

  • snorkelmateriaal (te huur voor ca. €5,- bij het resort)

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  perhentian aankomst maleisieDag 1 – Aankomst op Pulau Perhentian Besar

  Vanaf Kuala Besut vertrekken er gedurende de dag boten naar Pulau Perhentian Besar die er ongeveer drie kwartier over doen. Als je aankomt lacht het tropische decor je toe. Palmbomen, hagelwitte stranden en een kraakheldere zee zijn je setting voor de komende dagen. Bij de aanlegsteiger is het even klimmen, maar het personeel van je resort helpt je hier graag bij.

  Je overnacht in een comfortabel resort opgebouwd uit hout; helemaal in de sfeer van het eiland. Je kunt vanaf het strand zo de zee inlopen om vissen te zien zwemmen. Het resort ligt in een prachtige baai en heeft een gezellig restaurant waar je ‘s avonds lekker kan eten. Als je een ander restaurantje op wilt zoeken kan dat via het strand of je kunt een watertaxi nemen.

  Perhentian Islands met kinderenDag 2 – Snorkelexcursie Perhentian

  Je kunt in de ochtend rustig ontbijten met uitzicht op zee en vervolgens neerstrijken op het witte-kriebel-zand-strand voor het resort. Huur ‘s morgens alvast je snorkel, masker en flippers bij het resort, dan kun je het rif voor de deur meteen gaan verkennen. Omdat er veel gezwommen wordt en het water hierdoor onrustig is, zie je niet altijd de mooiste vissen wanneer je direct vanaf het strand de zee in gaat. In de middag maak je daarom een snorkeltocht waarbij je in 5 tot 10 minuten naar de fijnste snorkelplekjes vaart. Met een onderwatercamera maak je de mooiste foto’s van gekleurd koraal en tropische vissen. Met een beetje geluk spot je nog een schildpad tijdens je onderwaterbezoek. De tour duurt ongeveer 2 uur en reddingsvesten zijn aanwezig op de boot.

  Smeer je goed in en neem een t-shirt en petje mee. Snorkelen met kleren aan is niet raar, wij doen het zelf altijd. In het water merk je niet dat je verbrand, maar zelfs als het bewolkt is, is de zon nog erg krachtig.

  maleisie perhentian kano maleisieDag 3 – Verblijf Perhentian

  Nog een volle dag zon, zee en strand behoort tot de mogelijkheden, maar bij de receptie van het resort kun je ook jungletours door het binnenland regelen. Naast zon, zee en strand heeft het eiland namelijk ook een behoorlijk indrukwekkende natuur. In een wandeling van 1 uur loop je naar de andere kant van het eiland naar het Teluk Dalam strand. Voor de actievelingen zijn er ook kano’s te huur (circa twee euro per uur). Het water tussen het kleine en het grote eiland is meestal erg kalm, dus je kunt je gemakkelijk aan de oversteek wagen. Op het kleine eiland kun je met je kano aanleggen en een kijkje nemen. Het Long Beach op het kleine eiland staat bekend om de backpackers lodges, eettentjes en strandbars. Er hangt een relaxte sfeer, niks moet alles mag.

  sfeerbeeld perhentian maleisieDag 4 – Boot van Perhentian naar Kuala Besut of Redang

  In de ochtend vertrek je na het ontbijt per boot terug naar Kuala Besut op het vasteland van Maleisië. We kunnen een transfer voor je regelen naar de luchthaven van Kota Bharu voor de vlucht terug naar Kuala Lumpur. In de meeste gevallen kunnen we deze vlucht bij je internationale vlucht met Malaysia Airlines boeken. Anders vlieg je met de lokale maatschappij Air Asia.

  Als Perhentian niet het eindpunt is van je Maleisië reis met kinderen, dan kun je per boot direct verder reizen naar het minder bekende buureiland Pulau Redang. Dit is ons favoriete familie eiland aan de oostkust, vanwege de oneindig brede stranden. Kijk bij onze bouwsteen schildpad- en palmenstrand als je dit wel ziet zitten als tropisch toetje.

  perhentian kids strand maleisieTips

  Beste reistijd

  Zoals voor de gehele oostkust, kun je het beste van maart t/m half oktober naar Pulau Perhentian. Vanaf half oktober zijn de meeste resorts gesloten en gaan er nauwelijks boten.

  Geldzaken

  Er zijn geen pinautomaten op de eilanden. Zorg dat je op het vasteland genoeg contant geld opneemt. In je resort kun je met creditcard betalen.

  Do’s and don’ts

  De Perhentians maken deel uit van de staat Terengganu, één van de meest conservatieve staten van Maleisië. Wij ervoeren dit als erg interessant. De mensen zijn bijzonder gastvrij, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Op het vaste land is het respectvol om je schouders en benen te bedekken. Voor kinderen gaat dit niet op. Op de eilanden is het absoluut geen probleem, daar zijn ze zo ingesteld op toeristen dat je rustig in je badkleding rond kunt lopen. Er wordt niet overal alcohol geschonken. In de grotere resorts en enkele restaurants verkopen ze het echter wel.

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen