• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  Tropisch regenwoud Maleisië met kinderen

  Tropische beleving aan het meer

  Tropisch regenwoud Maleisië met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Lake Kenyir
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 138,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 104,- p.p. bij 2 kinderen (2 t/m 11 jaar)

  Verborgen in het tropische regenwoud van Terengganu ligt een nog onontdekt paradijs. Tasik Kenyir is het grootste 'man-made' meer van Zuid-oost Azië en het lijkt als of de tijd hier heeft stilgestaan. Rust, ontspanning en stilte zijn kernbegrippen hier, maar het is zeker niet saai. Een tocht per boot over het meer, door het weelderig groene regenwoud met een bezoek een waterval van 50 meter hoog vonden wij de beste indruk geven van dit stukje Maleisië "off the beaten track". Lake Kenyir is een tropisch regenwoud, maar niet te vergelijken met de jungle van Taman Negara, waar de excursies gericht zijn op canopy tours en jungle-wandelingen.

  Je verblijft in een prettig resort bestaande uit houten huisjes gelegen in een tuin en aan het meer, met zwembad.

  Overnachten: 2 nachten in een gardenview villa
  Excursie: geen
  Transport: geen
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • 2x lunch en 2x diner

  • vervoer zoals huurauto of een auto met chauffeur

  • overige excursie (boottocht naar het Taman Negara National Park )

  • fooien

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

  neushoorn vogel maleisieDag 1 – Aankomst Lake Kenyir

  Tussen de steden in het westen en de eilandjes aan de oostkust van Maleisië ligt Lake Kenyir. Vanuit kustplaats Cherating vertrek je na je ontbijt en rijd je parallel aan de kust naar het noorden. Bij Jalan Ajil ga je linksaf en reis je verder landinwaarts naar het meer, door de Maleier Tasik Kenyir genoemd. De rit duurt ongeveer 4 1/2 uur en gaat door kleine kampungs gelegen tussen het groen. In de loop van de middag check je in bij je resort. De komende dagen verblijf je aan de rand van het Kenyir meer in een houten huis gebouwd in traditionele Maleise stijl. De kamers zijn ruim opgezet en voorzien van airco, minibar en tv en er zijn faciliteiten om zelf koffie en thee te maken. Bij drie personen verblijf je in een huisje, met twee volwassenen en 2 kinderen worden er twee huisjes geboekt. Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je een frisse duik in het zwembad nemen en bij de receptie alvast informeren naar de verschillende excursies die je kunt maken.

  ‘s Avonds kun je in het restaurant terecht voor een diner in buffetvorm met Maleise en westerse gerechten. Vanaf het buitenterras heb je een van de beste uitzichten over het meer en de omgeving.

  Tropisch regenwoud Maleisië met kinderenDag 2 – Verblijf in Lake Kenyir

  Vandaag kun je zelf je indelen, er zijn verschillende excursies in de omgeving van het resort. Afhankelijk van je gezinssituatie en weersomstandigheden, raden we een boottocht over het meer aan. Je vertrekt dan na het ontbijt met zaklamp, zwemkleding en schoenen met stevige grip, om half 10 met de boot naar het Taman Negara National Park. Op de boot zijn zwemvesten, zodat iedereen veilig mee kan. Na ongeveer een uur varen stap je uit bij de Lasir waterval. Vanaf zo’n 50 meter hoogte stort het water zich in de diepte. Samen met je kids kun je hier een frisse duik nemen aansluitend en een droog plekje zoeken om je lunchpakket te openen. Tenslotte vaar je terug naar het resort waar je in de loop van de middag weer aankomt.

  herten bij hotel maleisieVanuit het resort worden veel activiteiten aangeboden. Wij vinden vooral de activiteiten op het meer leuk. Met wat oudere kinderen kun je kayaks huren en het meer verkennen. Peddel langs de groene oevers en zoek vanuit je kayak naar neushoornvogels verstopt in de bomen. Wil je geen dagexcursie per boot, dan kun je ook een wat kortere ‘lake cruise’ maken naar de Saok waterval en het kruiden eiland, waar je leert over planten en kruiden.

  Daarnaast zijn er bij het resort fietsen te huur en is er een opvangcentrum voor herten. De herten worden meerdere keren per dag gevoerd door het hotelpersoneel en je bent van harte welkom om mee te helpen. Verder is er een spelletjeskamer met spelletjes zoals Mahjong en Chinees schaken. Een hele uitdaging om deze echte Aziatische spellen, die door jong en oud gespeeld worden, onder de knie te krijgen.

  oranje bloem maleisieDag 3 – Vertrek vanuit Kenyir

  Na het ontbijt laat je Lake Kenyir achter je en vervolg je je route aan de naar de oostkust. In ongeveer 3 1/2 uur rijd je naar een authentiek dorpje in de buurt van Kota Bahru waar je verblijft bij een gastgezin tijdens de bouwsteen ‘Thuis in de kampung‘. Je ervaart hier hoe het lokale leven gaat en proeft van het échte Maleisië.

  Wil je de tropische sfeer vasthouden na je verblijf aan het meer, rijd dan in ca. 2 1/2 uur naar Kuala Besut. Hier lever je de auto in en stap je op de boot naar de Perhentian Islands. Met onze bouwsteen ‘Saté aan snorkelbaai‘ sluit je je reis af in een tropisch decor van wuivende palmen, witte stranden en een knalblauwe zee.

  Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen