• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  nicht geseht

  maleisie kids lokaal vervoerHoe reis je het beste in Maleisië?

  Maleisië vakantie met kinderen

  Het vervoer in Maleisië biedt het comfort van een Westers land met Aziatische charme. De wegen zijn er erg goed, met name aan de westkust. Dat het toch een echt Aziatisch land is merk je aan de timing, die nemen ze niet altijd even nauw met name in het openbare vervoer. Wij reizen in West-Maleisië altijd zo veel mogelijk met een eigen huurauto. Dit geeft je de optimale vrijheid en je maakt het land echt eigen. Het is wel even gek om links te rijden, maar wij waren er verbazend snel aan gewend. Wanneer je met kinderen reist is een huurauto ook enorm praktisch, omdat je makkelijk al je bagage en eventuele buggy mee kan nemen. Een plasstop is zo gemaakt en ook voor wat eten en drinken kun je zo een pauze inlassen wanneer je dat wilt. Vanaf Kuala Lumpur naar Taman Negara (national park) geeft een huurauto extra toegevoegde waarde aan je reis, omdat je dan onderweg kunt stoppen bij een olifanten opvangcentrum. Reis je met een transfer of bus, dan sla je deze stop over.

  Als je liever niet zelf rijdt, dan kunnen we uiteraard een auto met chauffeur voor je regelen. Op de route van Taman Negara naar de Cameron Highlands, en vanaf daar door naar Penang, rijden ook minibusjes waarin je samen met andere reizigers reist. Dit is een goedkoper alternatief dan een privé transfer en bovendien is het vaak leuk om met andere (gezins-)reizigers in contact te komen en reiservaringen uit te wisselen. Op deze pagina vind je meer informatie over de meest logische routes voor je auto vakantie Maleisië met kinderen en de verschillende vervoersmogelijkheden.

  Wil je graag nog meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

  kaart maleisie vervoerWat is de meest logische route?

  Als je Maleisië in een rustig tempo wilt verkennen, bijvoorbeeld wanneer je met hele jonge kinderen reist, dan is de westkust een goede optie voor je Maleisie vakantie met kinderen. De afstanden dan niet al te lang en ook vind je voldoende afwisseling. Je start je reis in Melakka, waar je even de tijd hebt om te wennen aan de geuren en kleuren van het land en bij te komen van de lange vlucht. Dit kan met onze bouwsteen Melaka: fietsende start. Aansluitend kun je dan het hypermoderne Kuala Lumpur verkennen met onze bouwsteen East meets west in bruisend KL. Vanaf de stad kunnen we een huurauto voor je regelen of een auto met chauffeur die je richting het noorden naar een verrassende plek brengt. Daar is een groot zwempark een paradijs voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

  Twee uurtjes verder rijden met chauffeur of je eigen huurauto, over de Penang Bridge, en je bent op het historische schateiland Penang. Met de bouwsteen Easy tussen wierooktempels combineer je luieren en zandkastelen bouwen aan het strand met struinen langs tempels en boeddhabeelden. Met de boot maak je in twee uur de oversteek naar buureiland Langkawi, waar je je reis in een tropisch decor kan afsluiten. Met Lekker lui Langkawi slaap je drie nachten op het eiland en heb je volop de tijd om het eiland te verkennen of om juist helemaal niets te doen. Vanaf Langkawi vlieg je in een uurtje terug naar Kuala Lumpur met Malaysia Airlines of Air Asia. Onze rondreis In een notendop is een voorbeeldreis op basis van deze route.

  maleisie perhentian kinderenReis je met wat oudere kinderen (vanaf 6 jaar) en wil je ook wat avontuur in je reis? Ga dan vanuit Kuala Lumpur met een huurauto naar de binnenlanden. Onderweg kun je een stop maken bij het olifantenopvangcentrum om met de vriendelijke junglereuzen in de rivier te zwemmen. Met de bouwsteen Jungleboot en slingerbrug maak je daarna kennis met het bekendste nationale park van Maleisië; Taman Negara. Wandel over de canopywalk en spot wilde dieren vanuit je boot. Een volgende rit brengt je naar de Cameron Highlands, waar koele theevelden uitnodigen tot wandelen. Ga Banjeren door theevallei en slaap in een knus koloniaal hotel op een heuvel.

  Vanuit de Cameron Highlands kun je zowel doorrijden naar Penang als naar de oostkust. Dit deel van Maleisië is een stuk minder gecultiveerd dan de westkust. Je vindt er nog rustige vissersdorpen met huizen op palen en verlegen maar vriendelijke bewoners. Tijdens Thuis in de kampung leer je het traditionele maleisische leven kennen en kunnen je kinderen spelen met hun leeftijdsgenootjes in een dorpje vlak bij de stad Kota Bharu.

  Naast het authentieke leven vind je in het oosten ook een nog onontdekt junglemeer waar je rust ervaart en een tocht kunt maken per boot. Tijdens de bouwsteen Tropische beleving aan het meer proef je de serene sfeer van dit gebied. Verder vind je aan de oostkust van Maleisië ook de mooiste eilandjes. Parkeer je huurauto in de haven bij Kuala Besut en stap in de boot naar het gezellige eiland Perhentian, met de bouwsteen Saté aan snorkelstrand. Of rijd nog een stukje verder naar Marang en sjoef daar over het water naar Redang voor een tropisch toetje op Paradijselijk palmenstrand. Dit eiland is nog wat minder bekend dan Perhentian, maar heeft met brede stranden en hoge palmen nog meer ‘bounty’ ingrediënten.

  maleisie kidsreis autowegAutohuur Maleisië vakantie met kinderen

  Met een eigen huurauto op pad gaan, is volgens ons de meeste prettige manier om in Maleisië te reizen met kinderen. Het geeft je alle vrijheid en flexibiliteit, wat wel zo fijn is als je met kinderen rondreist. In het begin is het wellicht eventjes wennen om links te rijden, maar als je in Nederland kunt autorijden dan kun je ook in Maleisië autorijden. De hoofdwegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven op de borden. Er zijn veel tolwegen in Maleisië, dus het is handig om altijd wat contant geld klaar te hebben liggen.

  Autohuur in Maleisië met kinderen is aan de dure kant in vergelijking met andere Aziatische landen, ongeveer € 65,- per dag. Wij leveren standaard een GPS navigatiesysteem bij onze autohuur Maleisië. Hiermee rijd je met gemak naar je bestemming zonder al te veel gedoe van opengevouwen wegenkaarten en borden lezen. Er zijn verschillende type auto’s beschikbaar. Voor je familie zijn de Honda Civic of Toyota Innova de fijnste auto’s met voldoende zitplaats en bagageruimte. Voor een kinderzitje betaal je ongeveer € 3,- per dag. Er kunnen ook zitverhogers in de auto geplaatst worden. Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina.

  kids local bus maleisieTransfers

  Wij kunnen vanaf alle plekken, naar alle plekken die je wilt bezoeken een privé auto met chauffeur regelen. Dit is wel wat duurder dan een huurauto. Voor een privé transfer van Kuala Lumpur naar de Cameron Highlands betaal je bijvoorbeeld circa €150,-. Op het traject van Taman Negara naar de Cameron Highlands en door naar Penang rijden minibusjes die je vaak deelt met andere reizigers. Dit is de goedkoopste manier van reizen en vaak is het gezellig. Je reisgenoten kunnen van allerlei leeftijden en nationaliteiten zijn.

  Openbaar vervoer

  In Maleisië rijden veel lange afstandsbussen. Deze bussen zijn comfortabel en hebben airconditioning, maar als je met kinderen reist mis je de flexibiliteit om onderweg te stoppen. Het spoorwegennet is niet zo uitgebreid in Maleisië. Er is alleen een spoor van zuid naar noord en een jungletrein. De treinreis is een hele ervaring, maar duurt (veel) langer dan per bus of auto. Wij raden het openbaar vervoer dan ook af als je met kinderen door Maleisië reist.

  Vluchten

  Vanaf de strandbestemmingen vlieg je gemakkelijk met een binnenlandse vlucht terug naar Kuala Lumpur. Veelal kunnen we deze vlucht voor je boeken met Malaysia Airlines bij je internationale vliegticket. Als dit niet beschikbaar is, dan vlieg je met Air Asia. Wij hebben goede ervaringen met deze lokale maatschappij, maar houd er wel rekening mee dat je maximaal 15 kg bagage mee mag nemen. Vanaf Redang vlieg je met Berjaya Air, waar maximaal 10 kg is toegestaan. Voor overgewicht betaal je circa €5,- per kilo.

  maleisie informatie agentDe lokale vertegenwoordigers

  In Maleisië werken wij nauw samen met een lokale partner. Deze reisagent is gevestigd in Kuala Lumpur. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. De benodigde informatie en vouchers voor de geboekte hotels en excursies krijg je van ons al voor vertrek per e-mail toegestuurd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt, tref je het contactadres en de telefoonnummers van deze lokale agent. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

  Als MaleisiëKids hebben we veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies, bijvoorbeeld ook over het klimaat in de periode waarin je wilt reizen of reistips met kinderen. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Wil je contact met ons opnemen? Bel dan gerust even op telefoonnummer 071-891 0153, of stuur ons gewoon een mail naar info@maleisiekids.nl met je vragen over reizen in Maleisië met kinderen.

   

   

  Klik hier voor een overzicht van onze rondreizen,
  of
  stel je eigen Maleisië vakantie samen met onze bouwstenen.