• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  nicht geseht

  auto rijden maleisieVervoer in West-Maleisië

  Het vervoer in West-Maleisië biedt de comfort van een Westers land met Aziatische charme. De wegen zijn er erg goed, met name aan de westkust. Dat het toch een echt Aziatisch land is merk je aan de timing, die nemen ze niet altijd even nauw in het openbare vervoer. Wij reizen in West-Maleisië het liefst met een eigen huurauto. Dit geeft je de optimale vrijheid en je maakt het land echt eigen. Het is wel even gek om links te rijden, maar het went verbazend snel. Vanaf Taman Negara naar Penang geeft een huurauto echt toegevoegde waarde aan je reis. Naar Taman Negara toe pak je de bus, dit is prima geregeld. Bovendien hoef je het hectische verkeer van Kuala Lumpur dan niet zelf te trotseren. Aan de oostkust reizen wij per privé transfers, omdat je relatief korte afstanden reist om vervolgens op de tropische eilandjes neer te ploffen. Door een huurauto te combineren met de lokale bus en privé transfers, breng je afwisseling in je reis en haal je er het beste uit. Wij helpen je graag verder met het uitzoeken van het type vervoer dat het beste past in je eigen Maleisië reisplan.

   

  onderweg olifanten spotten maleisieHuurauto in Maleisië

  Ben je een Maleisië reis van twee of drie weken aan het plannen? Wij vinden qua vervoer de auto het meest prettige vervoermiddel in Maleisië. De wegen zijn goed en je hebt alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt. Je combineert een huurauto gemakkelijk met onze bouwstenen. In Maleisie kun je goed de weg vinden, er staan Engelstalige wegwijzigers langs de weg en je krijgt van het verhuurbedrijf altijd een GPS mee. Je hoeft geen auto te huren voor die volle weken. Vaak wil je de eerste dagen even bijkomen, voordat je op pad gaat. Voor een rondreis door Maleisië huur je vaak maar vier á vijf dagen een auto, op de route waar dit het leukst en meest efficiënt is. Wij vinden vooral de route tussen Taman Negara naar Penang aan de westkust leuk om te rijden, onderweg rijd je door een groene oase van palmbomen. Je kunt rekenen op ongeveer 200 euro autohuur kosten en 150 euro voor de pick-up en drop-off kosten. Wij adviseren je graag over de beste route en huurauto. Meer informatie vind je op onze autohuur pagina.

   

  kids in lokale bus maleisieBus en trein

  Wij vonden het heerlijk om per huurauto de westkust te verkennen maar sommige routes zijn net iets handiger om per bus af te leggen. Een combinatie van een huurauto en bussen vinden wij dan ook ideaal. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Maleisië. Wij kunnen vooraf plaatsen reserveren. Je betaald ca. 15 euro per persoon. Vanaf Kuala Lumpur rijden bussen naar Melakka, Taman Negara, de Cameron Highlands en Penang. Ook tussen het eilandje Pangkor en Penang rijden dagelijks bussen.

  Het spoorwegnet van zuid naar noord is daarentegen beperkt. Tevens is het niet de snelste manier van reizen, er wordt op veel tussenstations gestopt. Wij vinden het daarom zonde van de tijd om per trein te reizen.
  De trein van Singapore naar Melakka of Kuala Lumpur rijdt wel regelmatig. Het is dan ook zeker een aanrader om dit deel wel per trein af te leggen en te genieten van het uitzicht onderweg. Wij kunnen vooraf een kaartje reserveren.

   

  Vervoer Maleisië met kinderen - bootPrivé transfer, boot en vliegtuig

  Aan de oostkust raden wij een privé transfer aan, omdat je relatief korte afstanden reist om vervolgens op de tropische eilandjes neer te ploffen. Onze chauffeurs spreken goed Engels en vertellen je onderweg graag leuke anektdotes over Maleisië. De kosten liggen tussen de 20 en 60 euro per persoon, afhankelijk van de afstand. De overtocht naar de tropische eilandjes gebeurd, hoe kan het ook anders per boot. Dit zijn veelal kleinere bootjes die je snel naar de kleine eilandjes brengen. De meeste overtochten duren ongeveer een half uur. Als je naar Taman Negara reist maak je voor het laatste gedeelte gebruik van een echte houten jungleboot terwijl je geniet van de omgeving.

  Grote afstanden leggen wij het liefst per vliegtuig af. Zo ben je snel op de plaats van bestemming en heb je meer tijd om de omgeving te verkennen. In Maleisie zijn er tal van vluchtverbindingen. Zo vlieg je makkelijk van de Noord Oostkust terug naar Kuala Lumpur maar vanaf de Westkust is dit ook geen probleem. Doorgaans boeken we vluchten met Air Asia of Berjaya Air. Houd er rekening mee dat je maximaal 15 kg per persoon bagage mee magnemen op Air Asia vluchten en 10 kg op Berjaya Air vluchten. Voor elke kilo overgewicht betaal je circa 15 RM (oftewel ca 3 euro).

   

  Terug naar bouwstenen